Pomoć za vaš hosting i domen

Baza znanja po temama

FileZilla FTP klijent

FileZilla Uputstvo

 

Ovo uputstvo će vam pokazati kako da koristite FileZill-u da pošaljete svoj sajt na server. FileZilla je besplatana aplikacija za dostavu fajlova preko Internet-a. FileZill-a aplikaciju možete preuzeti sa ove lokacije : http://filezilla-project.org/download.php?type=client

 

FileZilla je u potpunosti kompaktibilna sa našim serverima tako da će dostava fajlova biti brza i proteći bez poteškoća.

 

Kako da koristite FileZilla klijent

 

Kada preuzmete i startujete FileZilla aplikaciju potrebno je da u polje Host ukucate Vaš domen, za korisničko ime i lozinku možete koristiti iste one koju koristite prilikom prijave na cPanel.  FTP port ostavite nepopunjeno zato što FileZilla ima podrazumevanu vrednost koja je u skladu sa našim serverima.

 

 

Klinite na Quickconnect i lista fajlova će se pojaviti. Pronađite www (simbolički link ka  folderu public_html) direktorijum i dva puta kliknite na njega.  

 

 

Kada to uradite obeležite fajlove na svom računaru sa leve strane i prevucite ih u www direktorijum.  Sačekajte dok se transfer svih fajlova ne završi.

 

Kako koristiti FileZilla aplikaciju ako imate firewall zaštitu