Pomoć za vaš hosting i domen

Baza znanja po temama

Ažuriranje WordPress-a / Upgrade proces

Kako da ažurirati WordPress na noviju verziju

 

Od WordPressa verzije 2.7 možete lako ažurirati / uraditi update direktno iz administracionog kontrolnog panela-a. Kada je nova verzija WordPress-a dostupna istu ćete videti u WP administracionom panelu.

 

 

Pre nego što krenete sa ažuriranjem / Upgrade procesom, potrebno je da uradite backup WordPress-a. Kada ste spremni  kliknite na Please update now kako bi ste nastavili sa procesom ažuriranja. Na sledećoj stranici možete izabrati da li želite da uradite upgrade automatski ili manuelno.

 

 

Kliknite na Upgrade Automatically

 

Ukoliko sve prođe kako treba imaćete potpuno nov i ažuriran WordPress.

 

Kako da ažurirate WordPress manuelno?

 

KORAK 1. Bekapujte bazu sa tabelama i fajlove uključujući .htaccess fajl.

KORAK 2. Deaktivirajte plugin-ove jer se ponekad desi da nova verzija WordPressa ne podržava sve pluginove koje ste imali u staroj verziji. Kako bi ste izbegli neprijatnosti ovo je preporučljiva metoda pre ažuriranja WordPress-a

KORAK 3. Overwrite Files / zamenite stare fajlove novim

Arhivu koju ste preuzeli sa wordpress.org sajta potrebno je otpakovati u wordpress direktorijum koji sada koristite a zatim izaberete opciju Overwrite Files. Na ovaj način će novi fajlovi biti stavljeni umesto starih.

KORAK 4. Pokrenite Upgrade skriptu

KORAK 5. Reaktivirajte pluginove koje ste deaktivirali pre početka ažuriranja. Proverite da li sve radi kako bi trebalo. Ukoliko neki plugin ne radi najbolje je da ga deaktiviramo.