Pomoć za vaš hosting i domen

Baza znanja po temama

WordPress administracioni panel / Dashboard

Kako da izmenite izgled radne površine u WordPress-u

 

Prva stvar koju vidite kada se prijavite na WordPress administracioni panel jeste “radna površ” tj. Dashboard. Dashboard je kolekcija informacija i putanja koja vam daje informacije iz prve ruke bez potrebe da ulazite u razne direktorijume i poddirektorijume kako bi ste do tih informacija došli. Na primer, možete videti nove komentare, napraviti brzi odgovor na neku poruku, pogledate najnovije WordPress vesti i još puno toga.

 

 

Kako bi ste konfigurisali informacije koje želite da vidite kliknite na dugme Screen Options u gornjem desnom delu ekrana. Kada se pojavi padajući meni bićete u mogućnosti da odaberete informacije koje želite da vidite ili blokirate.

 

 

Kada odaberete one informacije koje želite da vidite bićete u mogućnosti da ih raspoređujete po želji tako što ćete ih prevlačiti mišem na željena mesta.

 

 

Dodatno, ukoliko instalirate svoje dodatke / plugin-ove neke od njih će imati svoje informacije koje ćete moći da prikažete na Dashboard-u. Na primer ako imate instaliran WooComerce možete prikazati na primer skorašnje porudžbine, mesečnu prodaju, grafikone itd.