Pomoć za vaš hosting i domen

Baza znanja po temama

Kako da instalirate temu za WordPress sajt

Kako da instalirate WordPress Temu?

 

Prva stvar koju je potreno uraditi ako želite da instalirate WordPress temu je da se ulogujete na Vaš sajt kao administrator a zatim Appereance → Themes

 

 

Ovde možete videti listu svih instaliranih tema. Ako želite da dodate novu, jednostavno kliknite na “tab” / jezičak na kome piše Install Themes

 

 

Na ovoj stranici postoje dva metoda kako možete dodati temu. Ili ćete koristiti pretragu (Search) a čiji rezultat će vratiti listu tema sa sajta wordpress.org ili možete da instalirate temu koju imate na svom lokalnom računaru. U ovom tutorijalu ćemo proći kroz oba metoda dodavanja tema za Vaš sajt.

 

Izaberite i Instalirajte temu sa sajta wordpress.org

 

Najjednostavniji način instaliranja tema za WordPress je ukoliko ih instalirate preko wordpress.org sajta. Ovo Vam omogućava da pretražite i instalirate temu direktno iz Vašeg administracionog panela. Svaka tema na gore pomenutom sajtu ima dobro ukucane odrednice tako da je veoma lako naći odgovarajuću temu za Vaš sajt.

 

Ukoliko tačno znate naziv teme možete je ukucati u Search polje.

 

 

Naravno, ovo nije uvek moguće. Zbog toga je potrebno iskoristiti Feature Filter opciju koja će Vam olakšati koje tačno teme će biti izlistane preko pretrage. U slici iznad imamo opcije da pored naziva teme “newspaper” pretragu suzimo i izborom željenih boja. Naravno, u listi filtera imamo razna pravila pretrage koje možemo podesiti na osnovu toga kako tačno želimo da naš sajt izgleda.

 

 

Kada Vam pretraga bude izbacila listu tema pogledajte ih sve i odaberite onu koja Vam se najviše uklapa u to kako Vi želite da Vam sajt izgleda. Kada pronađete odgovarajuću temu kliknite na Install Now dugme.

 

 

Vaša WordPress Aplikacija će preuzeti izabranu temu i instalirati je na Vaš sajt. Kada taj proces bude gotov kliknite na Activate link na sledećoj strani koja će Vam biti prikazana.

 

 

Kada ovo uradite idite na Vaš sajt i videćete kako izgleda nova tema koju ste instalirali.

 

 

Dostavite WordPress-u temu koju imate na svom lokalnom računaru

 

 

Ukoliko imate temu koja nije izlistana na sajtu wordpress.org istu možete dostaviti koristeći opciju Themes → Install Themes .  Kada dođete na ovu stranu kliknite na dugme Upload na vrhu stranice.

 

 

Onda kliknite na dugme Choose File, izaberite arhivu Vaše teme sa lokalnog računara i kliknite na dugme Install Now.

 

 

Za par sekundi WordPress će preuzeti Vašu temu i raspakovati arhivu umesto Vas. Na Vama je samo da kliknete na dugme Activate.