Pomoć za vaš hosting i domen

Baza znanja po temama

Kako da promenite lozinku za MySQL korisnika u cPanel-u?

Kako da promenite lozinku za MySQL korisnika u cPanel-u?

 

Ukoliko ste već napravili MySQL korisnika preko oplcije cPanel> MySQL Databases možete veoma lako ažurirati/promeniti lozinku za svakog korisnika koji ste kreirali.

 

Ovaj zadatak možete završiti preko istog alata u sekciji Current Users. Ukoliko kliknete na nekog korisnika, odgovarajući prozor će se otvoriti.

 

U novom prozoru možete promeniti lozinku tako što će te ukucati staru u prvo polje a novu u sledeća dva polja. Takođe možete koristiti generator loznki koju cPanel ima.

 

U slučaju da se ne sećate stare lozinke možete izbrisati korisnika i ponovo ga napraviti. Ne zaboravite da dodate korisnika odgovarajućoj bazi.

 

Kako resetovati lozinku za MySQL bazu?

 

Ukoliko trebate da promenite lozinku na svojoj bazi kako bi ste povećali sigurnost svog sajta , najlakši način za to je da izbrišete pa ponovo kreirate korisnika za dotičnu bazu. Preduzmite sledeće korake kako bi ste to postigli

 

Korak 1. Prijavite se na svoj cPanel nalog . Cpanel > MySQL Databases. Pronađite odgovarajuću bazu i pogledajte koji korisnik ima prava na korišćenje iste. Na primer neka se baza zove yourusername_database a korisnik koji ima prava da je koristi yourusername_user.

 

Korak 2. Spustite se na dno strane i videćete polje koje se zove Current Users. Tu možete videti mali krug sa znakom X u njemu. – kliknite kako bi ste izbrisali korisnika baze yourusername_user

 

Kada to uradite pojaviće Vam se opcija:

 

Are you sure you wish to permanently remove user yourusername_user?

 

Klinite na Delete User kako bi korisnik uspešno bio uklonjen

 

Onda je potrebno da napravite novog korisnika

 

Idite nazad u cPanel . Cpanel >MySQL Databases i kreirajte novog korisnika.

 

Ukucajte istog korisnika i ukucajte novu lozinku za njega. Ne zaboravite da će te biti u mogućnosti da promenite samo deo “user” u nazivu baze yourusername_user. Prefiks yourusername_ je dodat od strane cPanel-a.

 

* Kada je MySQL korisnik kreiran morate ga dodati nekoj bazi. Na istoj strani možete naći sekciju Add User to Database – samo dodajte korisnika baze na željenu bazu i omogućite mu sva prava na istu / grant all privileges.

 

* Ukoliko je baza koju koristite u upotrebi od strane web aplikacije kao što Joomla ili WordPress moraćete da promenite lozinku u odgovarajućim konfiguracionim fajlovima za te web aplikacije.